Netwerk en bekabeling

Communicatie neemt tegenwoordig een centrale plek in in de digitale wereld. Als alles goed werkt is dit voor de gebruiker onzichtbaar en leveren de digitale apparaten de gewenste diensten. Maar doordat de eisen aan de communicatie hard blijven groeien, blijkt dit regelmatig problemen op te leveren. De onzichtbaarheid van de communicatie werkt nu niet meer als een voordeel maar wekt frustatie op terwijl dit helemaal niet nodig is met de juiste oplossing.

Wifi


Tegenwoordig is wifi bij particulieren en bedrijven het belangrijkste medium waarover gecommuniceerd wordt, maar levert vaak problemen op door slechte apparatuur, verkeerde plaatsing en/of configuratie. Dan kan een onderzoek ter plaatse het probleem aan het licht brengen. Door ruime ervaring met het installeren bij klanten en de juiste meetapparatuur hoeft dit niet te veel kosten. Het plaatsen van het juiste AP (AccessPoint) op de beste locatie kan al de problemen verhelpen.Router en modems


Deze vormen het hart van je netwerk. Als deze niet goed werken is het snel gedaan met de veiligheid en/of snelheid van dit netwerk. Bijna altijd is er een modem door de provider meegeleverd bij de internetaansluiting. Deze regelt dan meteen al het netwerkverkeer. Dit werkt in de meeste gevallen voldoende. Toch komen er de laatste jaren steeds meer problemen naar voren. Bijvoorbeeld:

• De wifi werkt niet goed.
• Het lukt niet om een veilige en stabiele thuiswerkplek op te zetten.
• Het is niet mogelijk om onveilige apparatuur in een apart netwerk te plaatsen.

Dan kan een goede router of security gateway de oplossing bieden. Hier hebben we een ruime keuze in, die we naar wens ook kunnen instellen voor de gewenste situatie.

Bekabeling


In veel woningen en gebouwen is bij het bouwen weinig of geen rekening gehouden met de huidige digitale communicatie. In modems wordt wifi altijd meegeleverd met als groot voordeel dat je niet meer gebonden bent aan een vaste plek voor je apparatuur. Dit succes levert regelmatig problemen op en daardoor zijn er vaak storingen. Een reden kan zijn dat er te veel apparaten op hetzelfde kanaal wifi gebruiken. Een andere reden kan bouwtechnisch zijn. Muren, vloeren en andere objecten kunnen het signaal (gedeeltelijk) blokkeren waardoor het signaal te zwak wordt voor een probleemloze communicatie. Het plaatsen van een extra AP (AccessPoint) is dan de oplossing. Deze wordt altijd door ons bekabeld aangesloten. Bij games consoles kan bekabeling ook noodzakelijk zijn omdat met de wifiverbinding vaak problemen optreden omdat het te traag en/of niet stabiel genoeg is. Het beste is om bij nieuwbouw en verbouwing rekening te houden met het aanleggen van de bekabeling. Door het opnemen van de (huidige) situatie en het aanhoren aan welke wensen de nieuwe situatie moet voldoen, kunnen we een plan opstellen voor het toekomstige netwerk. Dit kan je veel geld en problemen besparen omdat later kabels aanleggen of duur en/of lelijk is. Tegelijk aanleggen van kabels voor je TV (coax) kan ook nuttig zijn.Patchkasten


Als je netwerk groeit heeft het als nadeel dat je op een gegeven moment een onoverzichtelijke kluwen van kabels krijgt. Hier is een oplossing voor. Je kan de kabels wegwerken in een patchkast. Een voorbeeld hiervan zie je in de afbeelding hierboven. Deze kast wordt dan het hart van het netwerk waar de bekabeling en regelapparatuur zoals de router en de switches bij elkaar komen.

Internetaansluiting


Deze wordt meestal geregeld door de provider. Toch gaat hier regelmatig wat mis of is er iets niet inbegrepen. In dat geval kunnen we u ook helpen. Enkele voorbeelden:
• Hulp bij aanvragen en installatie.
• Nieuwe aansluitingen voor je apparatuur.
• Meting en advies bij slecht ontvangst.
• Instellen van wifi.
• Overstappen naar digitale televisie.

Door jarenlange ervaring in dit vakgebied kunnen wij snel een oplossing bieden.